Marathon van Tokio

 

Op 26 februari vindt dit jaar de Marathon van Tokio plaats. De marathon van 2017 is de elfde jaarlijkse marathon op een rij. Er zullen minstens 36.000 deelnemers meelopen.

Marathon

Marathon

Marathon van Tokio

Marathon van Tokio

 

 

De route

In de Japanse hoofdstad Tokio voert de marathon van Tokio langs allerlei bezienswaardigheden. Zo lopen de renners door de zakenwijk Ginza heen.

 

 

Marathon van Tokio, Ginza

Marathon van Tokio, Ginza

De hardlopers doorkruisen ook door de traditionele wijk Asakusa.

 

Asakusa, Tokio

Asakusa, Tokio

Het eindpunt van de marathon is -anders dan andere jaren – het station van Tokio.

Tokio station

Tokio station

Run with Heart

Het goede doel van de Marathon van Tokio is “Run with Heart”. Dat programma houdt in dat er 16 verschillende goede doelen worden gesteund. Doelen als het beschermen van het milieu, het steunen van asielzoekers wereldwijd, kinderen met ernstige ziektes en het promoten van sport vallen eronder. De slogan van Run with Heart is dan ook“The Day We Unite.” Atleten kunnen worden gesponsord voor minimaal 100.000 yen en er kunnen 3000 mensen worden gesponsord.

Voor meer informatie, zie deze link: https://www.runwithheart.jp/en/

 

Run as One

De organisatie van de Marathon van Tokio heeft als doel om hardlopen en marathons te promoten in Japan. Ook willen ze dat de sportieve vaardigheden van Japanners omhoog zullen gaan. Zodat Japan internationaal bekend zal staan als een sportief land (wat ook bevorderd zal worden door de Olympische Spelen van 2020 in Japan) . Daarnaast is de marathon aantrekkelijk gemaakt voor buitenlandse atleten die mee willen doen aan de race.

Marathon van Tokio

Japan als sportief land

 

One Tokyo app

Om het evenement te promoten heeft de organisatie een app gemaakt. Die app is geschikt voor iedereen die mee wil doen met de marathon. Dus voor beginners die handige tips willen krijgen. Maar ook voor gevorderden. Je kunt bijvoorbeeld je tijd bijhouden. Of hardlooproutes ontdekken om te trainen. En je positie bijhouden in vergelijking met andere hardlopers. Je kunt je vooruitgang bijhouden met behulp van de One Tokyo – app.  Hieronder staat een promotiefilmpje voor de app:

Wil je Japans leren? En wil je meer te weten komen over Japan? Dan is het boek “Japans voor beginners 1” misschien wel iets voor jou!
-Bestel het boek Japans voor beginners 1 op bol.com
-Bestel het boek Japans voor beginners 1 via het contactformulierSave

Save

Save

Wil je Japans leren? En wil je meer te weten komen over Japan? Dan is het boek “Japans voor beginners 1” misschien wel iets voor jou!
-Bestel het boek Japans voor beginners 1 op bol.com

Pinterest