Nikko geschiedenis

Deze blog ga ik het hebben over het ontstaan van Nikko (tempelgebied). Nikko is ontstaan in de 8e eeuw. Monnik Shodo Shonin. Hij wilde er een bedevaardsoort oprichten. In de loop der jaren werd de hoofdtempel opgericht. Een tempelcomplex van de Tendai sekte. Dit tempelcomplex Kennen we nu als Rinnoj tempelcomplex. Het dorp kwam later en werd rond deze tempel gebouwd.

foto nikko

Nikko tempel

Tokogawa

Toen de stichter van het Tokugawa shogunaat (shogun is de titel voor een Japanse opperbevelhebber) genaamd Tokugawa Ieyasu (1543–1616)overleed, werd een jaar daarna een schrijn (een plaats waar kostbaarheden worden bewaard) gebouwd ter nagedachtenis. Duizende kunstenaars en ambachtslieden breidde de schrijn uit. Overal in Japan was de architectuur maar statisch en grijs en grauw, maar in Nikko niet. Daar werden veel kunstzinnige details toegepast en afbeeldingen van dieren planten en bloemen uit hout gesneden. Toen de zoon van Tokugawa overleed werd er voor hem ook een schrijn opgebouwd.

Nikko als stad

Tijdens de Meijiperiode (1868–1912) breidde Nikko zich uit tot een bergresort. Allerlei mensen uit het buitenland waren meteen geintereesseerd in Nikko en bezochten de plek. In 1890 kwam er een treindienst naar en van Nikko en in 1929 kwam er een tweede treindiens van een ander spoorlijn bedrijf. In 1889 werd Nikko een gemeente in het Kamitsuga district en later in 1954 kwam nikko samen met het dorp Okorogawa en mocht het een stad genoemd worden. Imaichi, Ashio, Fujihara en Kuriyama sloten zich in 2006 bij Nikko aan. Vervolgens plaatste de gemeente zich over naar een grotere plaats.

foto nikko

Nikko tempel

Nikko bezoeken

De tempels in Nikko zijn nog steeds te bewonderen en is nog altijd populair onder de toeristen. De tempels zijn niet altijd open. Je kunt dan wel naar het gebied toe om de bouwwerken van buiten te bekijken. Vanaf het treinstation gaat er een bus maar lopend is ook een optie.

Naast de tempels zijn er een brug, tori en vele beelden te zien.

foto nikko

Nikko tempel

 

 

 

 

 

Pinterest