Prinses Mako gaat trouwen!

Frame uit de persconferentie waarin prinses Mako en Kei Komuro bekendmaken te gaan trouwen.

Prinses Mako is de oudste kleindochter van keizer Akihito en keizerin Michiko. Ze is nu, op 25-jarige leeftijd verloofd met Kei Komuro(25). In de afgelopen week kreeg ze toestemming van haar grootvader om zich te verloven. Komura was haar klasgenoot op de Internationale Christelijke Universiteit van Tokio. Ze spraken elkaar voor het eerst in 2012 bij een oriëntatiebijeenkomst om te studeren in het buitenland. Ze groeiden naar elkaar toe en werden verliefd.
Het is prinses Mako’s wens om een warm en comfortabel thuis te creëeren voor haarzelf en Komura. Zodat ze een gezin worden waar veel wordt gelachen. Kei Komura wil een vredig en warm thuis voor hem en de prinses. En hij zal alles voor de prinses doen.

Uit de Keizerlijke Familie

 

Prinses Mako en haar moeder Prinses Kiko, bron van hat plaatje: http://burusoku-vip.com/article/450584652.html

Prinses Mako is de oudste kleindochter van keizer Akihito. Daarom is ze nu nog lid van de Keizerlijke Familie van Japan. Maar Kei Komuro, haar verloofde, is niet van adel. Daarom moet Mako nu officieel haar koninklijke titel opgeven. De vraag is of ze daar heel erg mee zit. Ze maakte toch al geen kans om keizerin te worden, omdat ze van het vrouwelijk geslacht is. Want de keizers van Japan volgen elkaar op in de mannelijke lijn. Toen in 2001 prinses Aiko werd geboren, het enige kind van kroonprins Naruhito, was er veel controverse over dat zij nooit keizerin zou kunnen worden. En mochten de regels ooit veranderen, dan is Mako alsnog maar de zoveelste in de lijn der opvolging.

Prinses Mako in een prachtige kimono. Bron van het plaatje: http://venusclancolumn.up.n.seesaa.net/venusclancolumn/image/147341914234565242177.jpg?d=a1

En dan zou ze pas na een aantal anderen een claim op de troon kunnen hebben.
Nee, Mako gaat hopelijk en waarschijnlijk een mooi leven tegemoet, ondanks dat ze geen lid meer zal zijn van de keizerlijke familie van Japan. Ze heeft geen ruzie met haar ouders (prins Fumihito en prinses Kiko Akishino) noch met haar grootouders (keizer Akihito en keizerin Michiko). Daarom zal ze gewoon welkom blijven bij iedereen in de familie. Ze heeft de man van haar dromen gevonden. Hij heeft volgens haar een glimlach die straalt als de zon. En de prinses waakt volgens Kei Komura kalmpjes over hem, als de maan in de lucht. Ik denk niet dat we enig medelijden met haar hoeven te hebben, want ze keek heel gelukkig toen ze bekendmaakte met Kei Komuro te gaan trouwen (zie de persconferentie hieronder):

 

Save

Save

Pinterest