Kofun

Kofun

http://www.ocada.jp/tokyo/maruyama/hashihaka.jpg

Kofun zijn tombes in Japan en veel daarvan hebben de vorm van een sleutelgat. Deze tombes zijn gecreëerd in de derde eeuw en in de zevende eeuw. De naam Kofun komt oorspronkelijk van de Kofun periode die zich afspeelde van de derde tot de zesde eeuw.

Vormen

Kofun vormen

http://mediawiki.arts.kuleuven.be/geschiedenisjapan/images/4/4b/Kofunvormen.JPG

Er bestaan kofun tombes in verschillende vormen. De meest bekende vorm is de vorm van een sleutelgat. Deze soort staat bekend als Zenpō-kōen-fun en bestaat uit een rond gedeelte en een rechthoekig gedeelte aan elkaar van bovenaf gezien. Er bestaan ook vormen van twee ronde gedeeltes aan elkaar of alleen een rechthoekige of vierkante of twee rechthoeken met een ronde vorm in het midden .

In de Saki groep van tombes staan de kofun met alle ronde gedeeltes richting het Noorden, maar in het algemeen is er geen structuur aan de richting van de verbonden.

Daisen Kofun

Kofun kunnen groot of klein zijn. De grootste , is de Daisen Kofun in Sakai in Osaka. Hij is zo’n 400 meter lang. Hij was toegewijd aan Keizer Nintoku. Deze tombe is het grootste graf ter wereld en is een onderdeel van een groep tombes in Sakai. Als je het gebied om het graf meetelt kom je op een wijdte van meer dan 800 meter. De tombe is beschermd en mag niet bezocht worden. Het gebied is een heiligdom voor vogels en vissen. Het is door de jaren heen overwoekerd door planten. Alles sinds de bouw is intact gelaten. Het is zelfs onduidelijk hoe de tombe er van binnen uitziet. Er is een plek opgericht waarvan de Kofun te bezichtigen is.

Daisen Kofun

https://i.servimg.com/u/f18/11/14/22/96/nintok10.jpg

De meeste Kofun Tombes zijn beschermd en kunnen niet bezocht worden. Maar er zijn wel enkele tombes onderzocht. Onderdelen hiervan kun je bezichtigen in het Tokyo National Museum of het Nara Museum. Wat je er onder anderen kan zien zijn Haniwa, dat zijn beelden van de tombe bewakers.

Kofun bewaker

https://ka-perseus-images.s3.amazonaws.com/ecb1a95f9b8a99f1cdd38c973a9c2ae0118d7c8d.png

 

 

 

 

Wil je Japans leren? En wil je meer te weten komen over Japan? Dan is het boek “Japans voor beginners 1” misschien wel iets voor jou!
-Bestel het boek Japans voor beginners 1 op bol.com

Pinterest