De Shiki-shima

Shiki-shima

https://fastjapan.com/en/wp-content/uploads/2016/08/pixta_25535594_M-1000×665.jpg

Japan heeft 1 mei 2017 een nieuwe trein op de rails gezet genaamd Shiki-shima. Het gaat deze keer niet om de ervaring van snelheid, maar om de ervaring van luxe. De trein hoort je een ontzettend luxe gevoel te geven. Als je met de Shiki-shima trein wil reizen moet je wel flink wat geld bij elkaar gespaard hebben. De treinkaartjes kosten maar liefst tussen de 320380 Yen (€ 2600) en 1120210 Yen (€ 9200). Je moet wel weten waar je aan begint want je kunt een reis maken voor twee dagen of voor vier dagen. De trein rijdt van Tokyo naar het eiland Hokkaido en bestaat uit tien wagons.

Toen de trein voor het eerst ging rijden moest er een loterij voor de kaartjes worden georganiseerd, want er waren 2584 aanmeldingen. Voorlopig moet je nog even geduld hebben als je nog mee wil. De Shiki-shima is tot maart 2018 volgeboekt.

Het interieur

Ken Kiyoyuki Okuyama, degene die voor het interieur heeft gezorgd liet zich voor de materialen inspireren door de traditionele Japanse handwerken die je in Japan tegenkomt. Voor het interieur schijnen de beste materialen gebruikt te zijn. Materialen die lang meegaan. Duurzaamheid is tegenwoordig erg populair in interieur- en exterieurbouw. Het interieur heeft een futuristische uitstraling. De trein bestaat uit verschillende gedeeltes met wel of geen splitlevel.

Shiki-shima interieur

http://www.spoon-tamago.com/wp-content/uploads/2017/03/Train-Suite-Shikishima-3.jpeg

Shiki-shima interieur

https://cdn1.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/8186813/luxury_train_ken_okuyama_shikishima_2.jpeg

De luxe

De Shiki-shima heeft restaurantgedeeltes, loungehoeken en haardvuren. In de trein kun je genieten van fancy hapjes en drankjes. Het eten wordt bereid door chef-koks met Michelinsterren en er wordt geserveerd door butlers.

Relax

Je kunt relax genieten van het uitzicht tijdens de reis. Er is ruimte in de Shiki-shima voor maar 34 personen. Dit klinkt als erg weinig, maar een voordeel is wel dat je van alle kanten van het uitzicht kan genieten. Er bevinden zich slaapplaatsen in de trein zodat je tijdens je twee daagse of vierdaagse reis met alle gemak kunt slapen.

Shiki-shima slaapplaatsen

https://netmobius.global.ssl.fastly.net/images-stn-japan/news/n18_ShikiShima4.jpg

Als je geld over hebt denk ik dat het zeker de moeite waard is. Vooral als je van reizen houd en van comfort.

Pinterest