Kabuki

Kabuki acteurs

http://jpninfo.com/wp-content/uploads/2016/02/kabuki-characters.jpg

Kabuki is een traditioneel, in klassieke stijl, Japans drama. Het is een vorm van theater waar ook in gedanst wordt. Het staat bekend om de stijl van het drama spel en de typische make-up die wordt gedragen door sommige spelers. Kabuki in het Japans is 歌舞伎. De tekens betekenen het volgende: 歌 zingen, 舞 dansen, 伎 talent.

Kabuki is ontstaan in het jaar 1603. Het begon met Izumo no Okuni. Zij begon met het uitvoeren van een nieuwe soort dans drama in de droge rivierbedding van Kyoto. Het werd gepresenteerd in Tokyo. Vrouwen speelden mannen- en vrouwenrollen in komische stukken over hedendaagse gebeurtenissen. Het was gelijk een hit. Deze stijl theater werd al gauw populair.

Dagelijks entertainment

Later werd Kabuki dagelijkse entertainment in Yoshiwara. Een geregistreerd district in Edo. De theaters werden de plaats waar men kwam kijken en bekeken wilde worden. Het was een plek waar de laatste mode trends en evenementen van het moment waren.

Er was goede entertainment met goede muziek, kleding en bekende acteurs. Er werd de hele dag opgetreden van ‘sochtends vroeg tot ‘savonds  laat. Rondom het theater ontstonden winkeltjes en souvenirshops. Deze vorm van theater stond als het ware voor de popcultuur van Japan.

Kabuki drama

https://alladra.files.wordpress.com/2011/03/lion-dance.jpg

Verbannen

In 1629 werd Kabuki verbannen omdat het te erotisch werd. Vervolgens kreeg het een herstart met alleen maar jonge jongens, maar het werd weer verbannen omdat het de erotische kant op ging. Uiteindelijk werden de acteurs volwassen mannen. Rond 1600 speelden deze acteurs, net als toen het begon met alleen vrouwen, mannen- en vrouwenrollen. Het bleef nog altijd populair en ging vooral over het straatleven. Later in de wat modernere tijden ging het over die tijden. Het ging mee met de tijd en dat doet het nog steeds.

Kabuki theater

http://1.bp.blogspot.com/-iqk4Et-MZ7g/UH8Br7IK9yI/AAAAAAAAAXk/dbmWUAlCfDQ/s1600/Kabuki+Physical+Theatre.jpg

Formeel theater

Kabuki spel

http://jpninfo.com/wp-content/uploads/2015/04/Kabuki-1.jpg

Het Kabuki theater werd in 1673 wat formeler. Er werden professionele stukken geschreven. Een van de eerste schrijvers en ook degene die het het meest beinvloed heeft was Chikamatsu Monzaemon. Later kwam Ichikawa Danjūrō I zich ermee bemoeien. Dankzij Ichikawa is de typsche make-up ontstaan.

Kabuki is tegenwoordig nog steeds te bewonderen.Het is de meest populaire traditionele vorm theater drama. De acteurs die er in spelen komen ook regelamtig op tv en spelen in verschillende films.

Pinterest