Olympische Spelen Tokio – Medailles

De atleten die een prijs winnen bij de Olympische Spelen in Tokio (in 2020) krijgen wel een heel bijzondere medaille. De medailles worden gemaakt van oude telefoons en electronica!

 

Inzamelingsactie

Op dit moment is men in Japan druk bezig met het inzamelen van oude electronica. Oude mobieltjes, radio’s, tandenborstels, alles dat maar metaal kan bevatten nemen ze in. En met het metaal dat ze in de oude apparaten vinden maken z

Olympische Spelen

Olympische Spelen

e medailles.

Duurzaam

De actie staat in het teken van de duurzaamheid. Er worden maar liefst 5000 medailles gemaakt voor de Olympische Spelen en voor de Paralympische Spelen. Daar is enorm veel goud, zilver en brons voor nodig. Het zou om ongeveer 40 kilo koud, 4900 kilo zilver en 2900 kilo brons gaan. Dat is niet niks en daarom hebben ze veel oude apparaten nodig.

QR-code

Als je een oud apparaat inlevert bij één van de depots krijg je een kaartje mee. Met behulp van die kaart kun je bijhouden wat er met het metaal uit de apparaten gebeurt. En zo kunnen ze het proces van het uitelkaar halen en omsmelten bijhouden.

Gedachten en harten

De actie is goed voor het milieu. En het geeft de medailles ook iets extra’s. De medailles betekenen misschien nog wel meer voor de atleten, nu ze weten dat het publiek ze “bij elkaar heeft verzameld” (door die inzamelingsacties). De Paralympische Paralympische medaillewinnaar

Takuro Yamada

Takuro Yamada

kan het erg mooi verwoorden:

“For all athletes, the Olympic and Paralympic medals are something very special. Mobile phones are also filled with people’s thoughts and memories. Tokyo 2020 Games’ medals will be even more meaningful for those who receive them, because they will be filled with people’s thoughts and hearts.”

 

Pinterest