Geen gedoe met kleingeld meer dankzij Japan’s nieuwe digitale drankautomaten

Drankautomaten

http://www.acure-fun.net/acure/images/acure_ph22.jpg

Je kent het wel. Je bent op een trein station en wilt nog even snel een frisdrankje uit een automaat halen. Je hebt haast en zit te stuntelen met kleingeld en mist je trein. Dit is in Japan voortaan verleden tijd.
Met behulp van QR-codes en je smartphone kun je onderweg snel en eenvoudig je drankje kopen bij de nieuwe digitale drankautomaten.

Ook als je geen drankje wilt maar iets anders, is dat ook mogelijk. Er zijn een hoop drankautomaten die ingeblikte broodjes tot sigaretten verkopen. Noem het maar op, alles is mogelijk.

De automaten hebben een ingebouwde QR-reader. Als je je smartphone er langs zwiept en van te voren je drankje hebt betaald online, kun je via een enorm touchscreen je drankje selecteren en binnen enkele seconden heb je je frisdrank. De QR-reader scant een unieke QR-code die op je smartphone via een app te vinden is.

De app

Drankautomaten

http://www.ooobs.com.hk/images/cache/a2421dde33d161c928f0fe0c4a75e585_w821.png

Het betalen gaat via de Acure app en is verkrijgbaar op IPhone en Android. Op de app kun je je favoriete drankjes bij elkaar zetten. Je kunt op een kaart zien waar de dichtstbijzijnde automaten zich bevinden en elke keer als je iets koopt krijg je punten. Met dit spaarsysteem kun je je elke keer tot 30 punten sparen en dan krijg je een gratis drankje.

Je kunt ook producten kopen voor vrienden of gewoon anderen en dan hoeft die persoon alleen maar zijn smartphone langs de automaat te zwaaien. Erg handig als je weet dat iemand weleens haast heeft, dan kun je diegene trakteren op lekkere snack of een drankje.

 

 

Drankautomaten

http://tinco.com/wp-content/uploads/2017/03/acurepass.jpg

Real-time weer en sport

Naast het feit dat je drankjes en andere producten kunt kopen, laten de automaten real-time weer en sport zien. Als promotieactie worden er dit jaar 15000 flessen water gratis weggegeven.

In maart 2017 is de eerste automaat geïnstalleerd op het Shinjuku station in Tokyo. Er worden deze lente 20 automaten geïnstalleerd op Oost stations rond Tokyo

Wil je Japans leren? En wil je meer te weten komen over Japan? Dan is het boek “Japans voor beginners 1” misschien wel iets voor jou!
-Bestel het boek Japans voor beginners 1 op bol.com

Pinterest