Creatieve handgrepen in Japanse treinen

Handgrepen in de Japanse treinen krijgen steeds meer variatie in vorm en kleur. Achter sommige zit zelfs een bepaalde boodschap. In sommige treinen zijn in een bepaalde hoeveelheid unieke exemplaren aanwezig. Soms zijn er ook wagons waar het de bedoeling is dat de passagiers plezier hebben in het vinden van bepaalde vormen. Het gebruik van de unieke handgrepen wordt ontwikkeld zonder dat de veiligheid van passagiers wordt belemmerd.

In februari 2017 zijn de eerste treinen gestart met de unieke designs. In de treinen op de JR Chuo-Sobu lijn zijn deze geïnstalleerd. Deze treinen gaan van Tokyo naar de prefectuur Chiba. Het design van deze handgrepen is gebaseerd op een veld mosterdbloemen in Boso Peninsula. De gespen zijn groen en de grepen zijn geel. Een wagon van elk van 60 treinen heeft de handgrepen al.

Mosterd bloemen

https://hubjapan.s3.amazonaws.com/uploads/Article/3203/file_d8ca3797-622c-46d0-8757-6d38f3c0d940.jpg

Volgens een medewerker van de Chiba trein van East Japan Railway.Co maken sommige passagiers foto’s van de handgrepen en plaatsen deze op Social Media. Sommige mensen geeft het een gevoel van lente.

Handgrepen

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/e6/aa/41/e6aa41b6e2c9f25df1d8741f7f42755c.jpg

De trein die ze tot nu heeft is ingedeeld om te rijden tot 27 maart 2017.

Cupido

Er zijn veel geavanceerde ontwerpen. Keikyu Corp., een spoorbaan bedrijf gebaseerd op Tokyo laat een trein met zes wagons reiden met daarin hart-vormige handgrepen geïnstalleerd. De grepen hangen er met een reden in die vorm. Het is de bedoeling dat koppels elkaar vinden door samen aan een van de grepen vast te houden.

hart-vormige handgreep

https://the-japan-news-archives.s3-ap-northeast-1.amazonaws.com/preview/entries/195122/materials/544376/DTMANAGE.000000020170305164255817-1.jpg?AWSAccessKeyId=AKIAI7EPFDYX6SSPYKKQ&Expires=1489077177&Signature=1SDEVEeof4RywCkKDHI8Wx2%2Ff70%3D

 

Kintetsu Railway Co. gebaseerd in Osaka heeft een beperkt aantal roze harten geïnstalleerd. Het zijn totaal 160.000 handgrepen, waarvan er maar drie een hartvorm hebben.

Een medewerker van het bedrijf zegt. “We hope passengers will find the straps and that this will bring about matchmaking opportunities.”

Tijdens examen periodes werden er Pentagon-vormige handgrepen geplaatst. Deze vorm staat voor succes.

De handgrepen zijn uiteindelijk bedoeld voor de veiligheid van de staande passagiers. Staande passagiers kunnen zich er aan vastgrijpen. Vroeger bestonden ze uit een simpele leren loop. Deze zijn pas later aangepast. Nu zijn het gespen met een handgreep eraan. Ze zijn comfortabeler dan de vroegere versie.

 

Wil je Japans leren? En wil je meer te weten komen over Japan? Dan is het boek “Japans voor beginners 1” misschien wel iets voor jou!
-Bestel het boek Japans voor beginners 1 op bol.com

 

 

Pinterest